/ Община Ямбол
Подготвена е богата програма с различни забавления за всички възрасти
Тази година 24 юни е троен празник за ямболлии, защото освен православните Свети дух и Рождението на св. Йоан Кръстител (Еньовден), на този ден Ямбол ще чества и празника на града.

По този повод е подготвена богата програма с различни забавления за всички възрасти, съобщиха от Общината.

📍 Най-награждаваният певец в историята на българската музика - Миро, ще изнесе концерт на 24 юни от 21:00 часа, като специален подарък за жителите на града. 

Празничният ден ще започне с тържествена света литургия в най-стария храм „Света Троица“, която ще бъде отслужена от новоизбрания митрополит на Сливенска митрополия Негово Високопреосвещенство Арсений.

Ямбол получи близо 10 млн. лв. от държавата за нова портна зала и ремонти на улици

След тържествения ритуал по издигането на националното знаме пред Община Ямбол, в Културно-информационен център „Безистен“ ще се проведе и тържествената сесия на Общинския съвет. В 12:00 часа пред НЧ „Пробуда-1909“ ще започне и народният събор „Света Троица“.

🍺 Крафт бири, бутикова храна за ценители и здрав рок - това предстои на фестивала „БириМанджаро“ от 21 до 23 юни. В Градския парк ще ви очакват 15 различни крафт пивоварни от България и Европа, американски смоукъри, бургери, скара, специално приготвени автентични италиански рецепти от победителя от Hell’s Kitchen - Реджеп. 

⭐️ Вечерите на сцената на „БириМанджаро“ заедно с Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, Дичо, сръбската Red Hot Chilly Peppers Tribute by Ritam I Ja и електророк групата „InnerGlow“, ще се качат също китаристът с каубойска шапка Диян Дончев - Дино Рок, готините млади хора от пазарджишката група „Стойност“, младата алтърнатив рок група  „One Day Less“ и ямболската група “Twin Peaks”.  

Фестивалът за улични изкуства 6Fest също става част от празника. В продължение на два дни - на 21 и 22 юни, циркови артисти и клоуни ще оживят пространството пред Централна поща. 

📸 Интерактивно фотоколажно ателие „Стари снимки с нови хора“ ще отвори врати на 21 юни - петък, от 17:00 до 20:00 часа пред Безистена. Гостите и жителите на Ямбол ще имат възможност безплатно да се снимат и колажират в избрана от тях ретро снимка на любимо емблематично място в града.

Ателието ще е съпътствано от изложба на архивни фотографии от Ямбол от 30-те и 40-те години на XX-ти век, които Държавен архив Ямбол ще покаже за първи път. 

🎞️ Едно от най-новите заглавия в родното кино допълва празничната програма за Деня на Ямбол. Филмът на Николай Павлов с интересното заглавие „Опасни шматки“ ще бъде прожектиран на безплатно автокино на 18 юни, вторник, от 21:00 часа.

Почетният гражданин на Ямбол Митко Щерев, формация „Приятели“ и школата по пиано с ръководител Соня Аршавир ще зарадват жители и гости на града с безплатен празничен концерт „Ямболска душа - мост между поколенията“ в Културно-информационен център „Безистен“ на 25 юни от 19:00 часа. 

💛 Празничните дни ще бъдат обогатени и с XXVII Театрални празници „Невена Коканова“, ролерфест, изложби, турнири и други.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня