крадец насилие
крадец насилие / iStock/Getty Images
Две години затвор получи мъж от Ямбол, обвинен за грабеж.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ спрямо Диян П., обвинен в грабеж. Това съобщиха от Районна прокуратура – Ямбол. Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел пари и други чужди движими вещи (на обща стойност 1081 лева) от владението на двама души, като за да запази владение върху откраднатото употребил сила срещу един от тях. Престъплението е осъществено за времето от 23.00 ч. на 29 октомври 2018 г. до 02.35 ч. на 30 октомври 2018 г. в град Ямбол.

По време е установено, че Диян П. е проникнал в апартамент, в който спели мъж и жена. Обвиняемият взел откраднато в себе и се насочил към изхода на жилището. Специфичното изщракване на входната врата събудила спящия в жилището мъж, който подгонил Диян П. Успял да го застигне до асансьора и хванал връхната му дреха, за да го спре. Тогава Диян П. упражнил сила спрямо пострадалия – изблъсквайки го в гърдите, след което избягал с откраднатите пари и вещи. Диян П. бил установен и задържан на по-късен етап.

Присъдата на Районен съд – Ямбол, която е постановена по съкратеното производство, подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.