Започна голямото Великденско почистване
Започна голямото Великденско почистване / Дарик Враца
Започна голямото Великденско почистване
51477
Започна голямото Великденско почистване
  • Започна голямото Великденско почистване

От днес започва пролетното почистване на Враца. От страна на общината и БКС за дейността са ангажирани 150 души. Първо ще бъдат почистени от по-едрите отпадъци в зелените площи, междублоковите пространства и пешеходните зони, след което ще започне машинното метене и миене. Кметът на общината призова гражданите да се включат активно в кампанията, като за тях общината ще осигури безплатни помощни материали - ръкавици и полиетиленови торби, както и транспорт за извозването.

Материалите ще се раздават на три места - в градинката до Общината и пред пълномощничествата в "Дъбника" и "Младост", всеки ден до края на седмицата. Общината обявява и телефон, на който желаещите могат да дават заявки за извозването на събрания боклук. На същия телефон ще могат да се правят поръчки и за безплатен посадъчен материал, който в събота и неделя ще се достави на етажните собственици или на отделни граждани, които са пожелали да посадят фиданки около блока си.  

"Очаквам всички заедно да се включим в пролетното почистване и да направим града ни по-хубав за наближаващия християнски празник Великден", каза още инж.Иванов.