За 12 септември отлагат срещата с ЧЕЗ
За 12 септември отлагат срещата с ЧЕЗ / netinfo

Гражданите и бизнеса от Враца ще се срещнат с представители на ЧЕЗ Електро България на 12 септември. Срещата ще бъде отворена за всички желаещи да я посетят, съобщи днес кмета на Враца инж. Тотю Младенов.

Целта е проблемте да бъдат поставени пред конкретните специалисти от дружеството, за да се потърсят варианти за бързото им разрешаване. Това стана ясно по време на разговорите между браншовите организации във Враца и кмета. От електроразпределителната компания сами са пожелали среща с институциите, подписали през август протестното писмо.

В отговор на писмото от Държавната Комисия за Енергийно и Водно Ригулиране са задължили ЧЕЗ да предприемат среща с институциите за изясняване на позициите. От кабинета на Омбудсмана са изискали преписка , за да се запознаят по-подробно с възникналия конфликт, съобщи още инж. Младенов.

Той заяви, че ако представители на електроразпределителното дружество не пожелаят да се срещнат с обществеността на Враца на 12 септември, то браншовите организации и общинската администрация ще предприемат други мерки, защото най важното е проблемите да бъдат разрешени.