Все още има села без ток във видинско
Все още има села без ток във видинско / Областна администрация Видин

Отменено е бедственото положение в община Грамада със заповед от днес на кмета Николай Гергов. Там електрическото захранване е възстановено във всички населени места. Това съобщи областният управител на Видин Момчил Станков на провелото се и тази сутрин редовно заседание на областния кризисен щаб във връзка с усложнената зимна обстановка в региона.

Все още в сила е обявеното бедствено положение в общините Белоградчик и Димово. Към момента в цялата област без ток са девет населени места, частични прекъсвания има в пет села. Повечето са на територията на община Белоградчик. Това е единствената община, в която електрозахранването все още не е нормализирано напълно. За да съдействат на място, за Белоградчик заминаха областният управител Момчил Станков и заместникът му Огнян Ценков.

В останалите 10 общини, включително и Димово, ток има във всички населени места. Единствено в Извор махала, община Кула, екипи на ЧЕЗ в момента отстраняват повреда, оставила селото без ток.

Продължават и работите по отстраняването на повредата по 110-киловолтовия електропровод с високо напрежение „Скалите" между с. Орешец и гр. Белоградчик. На мястото на аварията са доставени два верижни булдозера в помощ на екипите за монтирането на железорешетъчно съоръжение на мястото на падналия електрически стълб, съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

От РД ПБЗН - Монтана допълнително са осигурени техника и специалисти в помощ на енергетиците, работещи по ликвидирането на последиците от обледяването на територията на община Кула.

Нормализирано е водоподаването към всички населени места. Няма сигнали за бедстващи хора. Пътищата са разчистени, няма паднали клони и дървета, увериха от Пътно управление - Видин.

С електричество, медикаменти и консумативи са осигурени всички лечебни заведения в областта. Няма нарушения в графика с транспортирането на пациенти до двата хемодиализни центъра и оказването на необходимата им медицинска помощ.