Марио Хосен и ученици
Марио Хосен и ученици / Симфониета Враца
Проф. Марио Хосен пристига във Враца заедно с изключително талантливите си ученици за концерт на 5-ти юни в градската концертна зала. При последното си гостуване в Симфониета-Враца миналата година, изпълненията на младите таланти предизвикаха истински фурор. Младежите са лауреати на наши и международни конкурси, а броят на отличията им расте с всеки изминал месец.

Маестро Хосен усъвършенства таланта на младите виртуози с изключителния си подход, умения и майсторство. Концертите с негови ученици винаги се радват на голям интерес и успех, гордост за всяка музикална сцена в България.

На 5-ти юни, от 19 ч., ще чуем популярните в цял свят концерти от цигулковото творчество на Брух, Виенявски, Сен Санс, Менделсон и Брамс. Музикалните шедьоври за цигулка и оркестър ще чуем в изпълнение на: Ралица Кръстева, Владена Минева, Боряна Желева, Виктория Маринова, Ясен Стаменов, Виктор Василев, Александър Зайранов и Симфониета-Враца с гост-диригент Григор Паликаров.  Той е щатен диригент в Националната опера и балет и към настоящия момент репертоарът му включва повече от 55 оперни и балетни заглавия.

Плакат

Григор Паликаров е чест гост-диригент на много оркестри и оперни театри в страната, осъществява и гастроли в чужбина в страни като Германия, Австрия, Белгия, Франция, Италия, Люксембург, САЩ, Русия, Словения, Полша, Тайван, Холандия, Япония и Корея. Той е заставал на пулта на Кралската Белгийска филхармония, Националната опера и балет – Любляна, Виенския камерен ансамбъл „Нов Тон“, симфоничния оркестър „Сенчъри“ – Тайпе, както и на Компания „Опера Съркъл“ (Кливланд), Красноярската опера и балет – Русия, Филхармония „Яначек” – Чехия, Ченстоховска филхармония – Полша, Симфоничен оркестър – Бари, Националния оркестър (СОДРЕ) и националния хор на Уругвай, оркестър “Магна Греча” – Италия, Днепропетровската филхармония, Симфоничен оркестър Юкатан, Мексико, Симфоничен оркестър – Солун и много други.
Наред с диригентската си дейност Григор Паликаров композира, концертира като пианист и преподава. Някои от творбите му са изпълнявани на редица фестивали и са записвани нееднократно.

Григор Паликаров

Концертът на 5-ти юни, от 19.00 ч. поставя началото на музикалния цикъл „Маестро Гранде“ в Симфониета-Враца, с участието на именити български диригенти и музиканти, които ще имаме възможност да видим на сцената в градската концертна зала.
 
Билети на касата в билетния център до х-л „Хемус“.