/ Община Белоградчик
Повече от достойно е представянето на Вокално-инструментална група "Чаровни години" към Народно читалище "Развитие - 1893 г."- Белоградчик, която спечели престижната награда - второ място, в 17-тото издание на Националния фестивал за стара градска песен "Красив роман е любовта" в Созопол. Той се проведе на сцената на амфитеатър "Аполония" и е посветен на темата за любовта и романтиката.

По регламент художествените колективи имаха възможността да учасват с две песни. Белоградчичани представиха "Любимото танго" и "Балалайка". В подновен състав групата работи от три години и с успехите си е достоен продължител на 20-годишната история на група "Чаровни години" с художествен ръководител Борислав Ангелов.

Националният фестивал на старата градска песен "Красив роман е любовта" ежегодно се организира от Народно читалище "Отец Паисий - 1896 г." под патронажа на кмета на Община Созопол - Панайот Рейзи. Сред участниците имаше представители на Велико Търново, Сливен, Поморие, Шумен, Крумовград, Генерал Тошево и други градове на страната.

Белоградчичани споделят, че фестивалът в Созопол е един от най-красивите - посветен на любовта, романтиката и нежните чувства между хората.