/ Община Видин
След като преди седмица в Крайдунавския парк бе подготвено мястото, предвидено за скейтборд площадка, днес децата, които са инициатори за изграждането й, предложиха какви съоръжения да бъдат поставени там.

Започна фестивалът на изкуствата „Дунавски вълни“

На среща със заместник-кмета на Община Видин инж. Цветан Асенов и главния архитект Ангел Недялков, малките скейтбордисти споделиха своите предпочитания. Те бяха запознати предварително с каталог, от който можеха да направят подходящ избор.

На срещата присъства и Петьо Рангелов, представител на фирма за производство на спортни съоръжения и оборудване на детски и спортни площадки. Бяха обсъдени възможностите и в най-кратък срок ще бъде представена оферта.

работната среща
Община Видин


Предвидените средства в бюджета на Общината за площадката са общо 50 000 лв. Част от тях са вложени в ремонта на определения за тази цел терен зад паметника на Свободата, в посока към крепостта „Баба Вида“. Малко над 20 000 лв. ще отидат за съоръженията. Границите на скейтборд площадката ще бъдат маркирани със сигнална боя, тъй като в близост има пешеходни алеи.

Предложението децата сами да участват в избора на скейт съоръженията, е на кмета на Община Видин Огнян Ценков. Той проведе няколко срещи с инициаторите, за да чуе мнението им за визията на новата придобивка.