/ Община Видин
Кметът на Община Видин Огнян Ценков откри официално Седмия фестивал на изкуствата „Дунавски вълни“. Събитието се проведе в залата на Симфониета – Видин. Огнян Ценков отправи поздрав към всички участници и гости: „Изключинелно съм щастлив, че имаме възможността да поставим началоно на  поредното издание на фестивала „Дунавски вълни”.

„Водна война“ сред младежи във Видин

След малко ще можем да се насладим на прекрасния концерт на Симфониета-Видин „В съзвучие“,
с участието на солисти от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, с който ще бъде открит Фестивала тази вечер. Пожелавам успех на участниците и прекрасно настроение през фестивалните дни” - каза той.

Ценков благодари на всички участници в „Дунавски вълни“ и на колегите от общината, които направиха възможно превръщането му в традиционно и забележително събитие. Той припомни, че само след броени дни започва втория сезон на Летните вечери на операта и балета „Баба Вида”, който Общината организира съвместно с Държавна опера-Русе, Държавна опера-Стара Загора и Симфониета-Видин.

Кметът призова видинчани и гостите на града да посетят представленията и проявите, включени в богатата програма на фестивалите.

Откриването на фестивала
Община Видин


Приветствие отправи и областният управител на Видин Албена Георгиева. „Пожелавам успех и отлично представяне на всички участници в предстоящите културно-развлекателни събития.

Фестивалът „The Bridge“ започна във Видин

На публиката желая незабравими мигове и много положителни емоции. Използвам случая да поздравя г-н Ценков и неговия екип за разнообразната културна програма, която и тази година предлага Община Видин, както и за цялостните усилия, които полагат за подобряване облика на Видин и превръщането му в привлекателно място за гражданите и гостите на града”, каза тя. 

Вторият ден от фестивала ще продължи с детски пленер, арт работилница, представления за деца и възрастни на Драматичен театър-Монтана. Входът за всички прояви е свободен.