Видински деца участват в телевизионно предаване
Видински деца участват в телевизионно предаване / Община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с  ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” по повод тяхното участие в телевизионното фолклорно предаване „Надиграй ме в училище”.  Той изрази своята подкрепа и им пожела успех при представянето в надпреварата, която ще бъде излъчена на живо по БНТ 2 и БНТ Свят на 29 май, от 20.00 ч.

”Ние вярваме във вас и сме сигурни, че вие сте нашите таланти, които ще спечелят”, каза видинският кмет. Градоначалникът прикани всички свои съграждани да гласуват чрез SMS на номер, който ще бъде обявен в началото на предаването. „Нека всички да ги подкрепим, така че те да почувстват една сигурност от наша страна и да бъдат класирани на призово място”, прикани още Огнян Ценков. Възпитаниците на училището по изкуства „Св. Св. Кирил и Методий” са подготвени с много професионализъм от преподавателите-хореографи Николина Василева и Мадлен Радулова.

 

„Надиграй ме в училище” е телевизионно предаване, което дава възможност на ученици от хореографски паралелки  в цялата страна да демонстрират своите фолклорни танцови умения и да изразят любовта си към народните традиции. Инициативата е подкрепена от Министерството на образованието и науката.