Видинчанин и монтанчанка са Мистър и Мис Северозапад
Видинчанин и монтанчанка са Мистър и Мис Северозапад / netinfo

Симона Георгиева и Светослав Тодоров са новите Мис и Мистър Северозапад. Конкурсът, който се организира от модна агенция „X Model Group, със съдействието на Община Лом, се проведе в крайдунавския град в четвъртък.

Мис Северозапад 2012 - Симона Георгиева е на 18 години от град Монтана, висока е 176 см. Занимава се професионално с мода от 4 години и има вече няколко професионални фотосесии за популярни български марки. Симона е носителка и на короната Мис Монтана за тази година. Учи в езиковата гимназия в родния си град и в момента се подготвя усилено за кандидатстване в престижен университет в чужбина. В свободното си време обича да пътува из страната и чужбина.

Най-красивият мъж на Северозападна България за 2012-та година - Светослав Тодоров е на 24 години, от град Видин. Висок е 190 см. Изучава икономика и мениджмънт. Занимава се активно със спорт, по-специално футбол и фитнес. Обожава разходките и посещенията на забележителности. Сред целите на Светослав е да продължи развитието си в модния бранш и защо не – да прибави към титлите си и тази на Мистър България.

За подгласнички на Симона Георгиева бяха избрани 18-годишната Ирина Димитрова от град Лом и Симона Евгениева, също на 18 години, от Монтана. На почетното второ място сред момчетата бе избран Александър Иванов, на 23 години от Враца, а трети остана Иво Томов, който е на 18 години, от Монтана.

На конкурса „Мис и Мистър Северозапад 2012” се връчиха и две специални награди. За Топ Модели на 2012 година бяха определени Кристина Кирилова на 18 години от град Димово и Георги Георгиев, на 20, от Видин. Специалната награда Лице на Агенция „X Model Group отиде в ръцете на 16-годишната Марина Николова от Враца и 19-годишния Росен Младенов, от Видин.