/ ППМГ-Враца
И тази година възпитаниците на профилираната природо-математическа гимназия се представиха блестящо на XI Национално състезание по информационни технологии.

Ученици от ППМГ-Враца с награди от националното пролетно състезание

Домакин на събитието бе СУ „Кузман Шапкарев“-Благоевград. Добрата подготовка на нашите състезатели и добронамереното отношение на любезните домакини спомогна за невероятното представяне на групата през трите състезателни дни. И отново по традиция, равносметката е отлична - 5 награди за ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца.

Първо място в категория „Интерактивна презентация“ спечели шестокласничката Деница Марианова. В категория „3D моделиране“ второто място зае Божидар Станчев (11 клас), а трети стана Никола Узунов (9 клас). В категория „Уеб сайт“ Никола Недков (6 клас) спечели трето място. Организаторите връчиха и отборна награда за участниците от ППМГ-Враца.

18 медала за ППМГ-Враца от „Математика без граници“

„Поздравления за наградените ученици и техните учители Илонка Вутова, Станислава Каменова и Цанка Паршкевова. Специални благодарности и на Младежки център - Враца и СНЦ „Дом на науката и техниката“ - Враца, които подпомогнаха участието на нашите ученици! Надяваме се и в бъдеще да са наши партньори и приятели!“, коментираха от ръководството на ППМГ.