/ МВР
Задържани са трима мъже
Мащабната специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, е осъществена от служители на районните управления в Кула, Видин и Белоградчик.

МВР

В хода на проведено разследване криминалисти от полицията Кула локализирали необитаем имот в гориста местност, в района на село Толовица и организирали наблюдение. На 21 октомври, рано сутринта, униформените засекли трима мъже да влизат в къщата.

Разкриха наркооранжерии в Гоцеделчевско, шестима са задържани

В момент на сваляне на канабисови стръкове, окачени за сушене на сезалени въжета, те задържали 56-годишен жител на Белоградчик, 55-годишен видинчанин и 51-годишен от село Тополница, област Благоевград.

МВР

При извършените процесуално- следствени действия разследващите установили и иззели 312 сухи растения (с общо тегло 42 кг). Листната маса реагирала на канабис при полевия наркотест. Иззети били още раница, ръкавици, чували, лозарски ножици, намотка тел и свински опашки.

Откриха наркооранжерия в апартамент в Ботевград (СНИМКИ)

Сухи канабисови съцветия, с тегло около 29 грама, съхранявани в стъклен буркан и картонена кутийка, са открити и при претърсване в имот, обитаван от 56-годишния мъж.

Тримата мъже са задържани с полицейска марка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван във видинската прокуратура.