/ Снимка: МВР
В следобедните часове на 7 октомври, в хода на планирана полицейска операция срещу наркоразпространението, служители на Районно управление - Етрополе спрели с цел проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“.

МВР, пресцентър

След като в колата било открито пакетче с около 10 грама суха тревиста маса, реагираща на канабис, криминалистите от районното управление, съвместно с колегите им от областната дирекция, пристъпили към претърсване на адресите, обитавани от 49-годишния водач, съобщиха от Областната дирекция на МВР - София.

МВР, пресцентър

В къща в село Брусен намерили още 400 грама суха тревиста маса, отново реагираща на канабис. Със съдействието на служители от местното районно управление било извършено претърсване и на апартамент в Ботевград.

МВР, пресцентър

Жилището се оказало преустроено в домашна оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с климатична инсталация, въздуховоди, вентилатори и лампи.

МВР, пресцентър

Иззети са общо 81 канабисови растения в различен стадий на растеж, препарати за отглеждането им, както и около 3 кг суха тревиста маса канабис.

МВР, пресцентър

По случая е образувано досъдебно производство, а 49-годишният етрополец е задържан за срок до 24 часа.

МВР, пресцентър

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършени престъпления. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

МВР, пресцентър