1
1 / mvr lovech
Полицаи разбиха наркооранжерия в ловешкото село Дойренци и иззеха 147 кг марихуана, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Ловеч.
При спецоперация в селския имот полицаите се натъкнали на инсталация и солидна оранжерия от дървена конструкция, покрита с полиетилен и мрежа от всички страни. При проверка в нея били установени 46 растения от рода на конопа с различна височина, варираща от 160 до 240 см. Всяко едно растение било обградено от метална скара и с изградена вентилация и капково-поливна система, свързана с геран извън имота. В къщата била открита стая сушилня с направени дървени стелажи, с остатъци от суха зелена тревиста маса по тях, а в друго помещение униформените се натъкнали на мобилен гардероб инкубатор, оборудван с отоплителна и вентилационна система, пригоден за отглеждане на култивиран разсад.
Теглото на иззетата листна маса след отделяне на стеблата и претегляне е 147 кг, уточняват от ОДМВР - Ловеч.
В момент на полагане на грижи за насажденията пък бил установен 64-годишен мъж, който е задържан за срок от 24 часа. Предстои привличането му в качеството на обвиняем и повдигане на 72-часова мярка за задържане под стража.
Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч.