/ Снимка: МВР, архив
Шестима души са задържани при специализирана акция срещу разпространението на наркотици в района на Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на МВР в Благоевград.
 
В частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 39-годишен мъж, е открито помещение, специално пригодено като наркооранжерия. От там са иззети 13,5 килограма зелена тревиста маса и съцветия, реагиращи положително на канабис и оборудване за отглеждането му. В хода на работата по случая, в друго помещение в жилището, е намерена и иззета около 63 гр. суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала на канабис.

Откриха наркооранжерия в апартамент в Ботевград (СНИМКИ)
 
В дома на друг гоцеделчевец са открити около 1 килограм канабис. Иззети са и  около 131 бр. различни по вид и калибър боеприпаси, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание. Намерени са също и парични суми. От жилището на 37-годишен мъж полицаите са иззели мобилни апарати и документи от леки автомобили. Проверена е къща за гости, находяща се в село Тешево, стопанисвана от него. Там органите на реда открили около 2.5 грама канабис, пластики от СИМ-карти и мобилен апарат.

Проверена е и втора къща в селото, стопанисвана същия, като от там полицейските служители са иззели около 1 килограм суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. 31-годишен мъж от село  Мосомище пък се разделил лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и електронна везна вследствие на акцията.

Задържаха мъж от Своге за отглеждане на марихуана
 
Действията на полицейските служители са продължили на територията на Гърмен, където в бивша стопанска сграда, стопанисвана от 35-годишен, е открито специално пригодено помещение за наркооранжерия. Иззети са около 47 грама зелена тревиста маса, пластмасови кофички, чаши от кафе със засадена зелена тревиста маса и оборудване за отглеждането й.

Иззети са също и мобилен апарат, СИМ карта, лаптоп и флаш памет. От полицейските служители в селото е проверена и друга негова къща, като е намерено и иззето оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати. В землището на село Пирин са открити положени да се сушат около 30 бр. канабисови насаждения. Работата продължава.