Шеф на парламента води листата на Реформаторския блок в Монтана?
Шеф на парламента води листата на Реформаторския блок в Монтана? / Дарик Враца - арихв

Доц. Борислав Великов е най-вероятният водач на листата на Реформаторския блок в област Монтана.

Председателят на 39-то Народно събрание и два мандата народен представител на Монтана /2001-2009 г./ е номиниран от местните структури на партии в реформаторската коалиция и е дал съгласието си да се включи в надпреварата и за 42-то Народно събрание, ако бъде поканен. Очаква се националното ръководство на Реформаторския блок да потвърди името му като водач на листата и по този начин да се съобрази с желанието на местните  си представители.

Реформаторският блок окончателно финализира политическо споразумение за общо явяване на изборите с още две партии в център-дясното политическо пространство - Българска нова демокрация /БНД/, чийто зам.-председател е доц. Борислав Великов, и „Християндемократическата партия на България" (ХДП). „Като разбираме необходимостта да се противопоставим заедно на политическото и икономическото задкулисие, завладяло страната, като отчитаме недоволството сред българските граждани, породено от институционалната криза, основавайки се на общите си ценности – свобода, справедливост и сигурност, като отстояваме общите цели в нашите основни партийни документи, ще работим заедно за постигане на максимално високи резултати на изборите”, се казва в документа

Партия Българска нова демокрация /БНД/ и лично доц. Великов като политик и общественик се ползват с особено силно доверие и подкрепа сред десните избиратели в Монтана. На изборите за парламент през 2009 г. като мажоритарен кандидат доц. Великов взе близо 10 хиляди гласа в област Монтана, а резултатът му бе трети след този на ГЕРБ и БСП. През последните пет години без да е депутат доц. Великов участва активно в обществения живот на Монтана. Неотдавна с негова заслуга Монтана стана единствения в страната град без ВУЗ с регионален център на Българската академия на науките /БАН/, което ще е от полза за бизнеса и образованието на младите.