Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца започва от 10 януари кампания за ваксиниране срещу коронавирус по домовете на желаещи възрастни хора, както и на такива, които са трудноподвижни, с трайни увреждания или в неравностойно положение, съобщиха от здравната инспекция.

Ваксинирането ще бъде извършвано в почивните дни, след заявка по телефона, от специално организирани мобилни екипи за обгрижване на нуждаещите се. Телефоните за заявка са 092/626-377 и 0879/ 144-769, и са открити за обаждане всеки работен ден от 9:00 до 16:00 часа.

Експерт: Омикрон ще доведе до нова вълна (ВИДЕО)

Екипите ще извършват имунизациите на място, в почивните дни на седмицата, през която е заявено желанието за ваксиниране. Необходимо е да се даде предварително /при заявката по телефона/ информация за хората, които ще бъдат ваксинирани, техните лични данни, адресите и предпочитаната ваксина.

Важно е екипите да бъдат информирани и за поредността на имунизационната доза. От РЗИ-Враца уточняват, че разполагат с всички видове ваксини, разрешени за употреба в страната.

За последните 24 часа повече от два пъти пъти са се увеличили ваксинираните в област Враца спрямо предходното денонощие.
БТА