Проекти от монтанско получават финансиране от кампанията „Чиста околна среда 2015
Проекти от монтанско получават финансиране от кампанията „Чиста околна среда 2015 / Дарик Враца

15 проекта на кметства, училища и детски градини от област Монтана са одобрени за финансиране до 10 хиляди лева в националната кампания за „Чиста околна среда 2015", съобщиха от регионалната екоинспекция. Инициативата „Обичам природата - и аз участвам" на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда цели повишаване на екологичната култура при прилагане на съвременни тенденции в тази сфера .

Общо 1012 проекта от местни администрации са постъпили за разглеждане от цялата страна. За финансиране са одобрени 234. В Монтана средства ще получат кметствата Благово в Монтана, Замфирово в Берковица, Аспарухово в Медковец, Трайково в Лом и общините Вършец, Георги Дамяново и Брусарци.

1098 са проектите подадени от училища и ОДК, от които са финансирани 122 за цялата страна. До 5000 лв. ще получат основните училища в община Георги Дамяново, в село Замфир и село Сталийска махала - Ломско и трето основно училище в Берковица
773 проекта са подадени от детски градини в страната. От тях финансирани 121. В област Монтана това са детска градина „Звънче в Берковица, „Щастливо детство в село Мадан - Бойчиновци, „Слънце" в село Якимово и „Щастливо детство в град Монтана.