/ Община Видин
Кметът на Видин направи проверка как се складират и съхраняват демонтираните настилки и други материали, годни за употреба, които биват премахнати по време на изпълнението на проекта "Основна реконструкция на централна пешеходна зона".

Площадката за тази цел се намира в бившето военно поделение в града. Осигурена е охрана и 24-часово видео наблюдение. „Всички материали ще бъдат използвани на територията на Община Видин.

Общината продължава почистването на паметниците във Видин

На последната работна среща с кметовете и кметските наместници на населените места в Общината, им поставих въпроса да преценят и дадат заявка за какво биха могли да се вложат материалите, останали след ремонта. Те ще се използват само за обществени места и само на терени, които са общинска собственост.

Към мен се обърнаха граждани с въпрос дали могат да си закупят мрамор или гранит за частни цели. Няма как да бъдат продадени тези материали, поели сме ангажимент към всички видинчани те да се използват за обществени нужди и там, където е необходимо по преценка на кметовете, като всичко ще подлежи на строг контрол от наша страна“ - заяви Ценков.

ремонт Видин
netinfo

Материалите с нарушена цялост по време на ремонта се извозват в регионалното депо за твърди битови отпадъци, където с помощта на дробилна машина се раздробяват в обща трошено-каменна фракция, която ще се използва за баластриране на улици. Такива дейности са започнали в село Цар Симеоново.

В момента се осъществява подмяна на водопроводната мрежа в участъка около административната сграда на Общината. Старите водопроводи са  изградени около 40-те години на миналия век и са силно корозирали, като е било въпрос на много кратко време да възникнат сериозни проблеми заради това.

Работи се със съвременни, качествени материали, поставят се полиетиленови водопроводни тръби.  Взаимодействието с ВиК оператора е постоянно. Всички подземни комуникации ще бъдат обновени. Очаква се работата в този участък да завърши до края на месец септември.

ремонт Видин
netinfo

След това изпълнението на проекта ще се осъществи в предвидените три етапа: от река Дунав, пред Драматичния театър (като ще се включи и пространството пред Художествената галерия, за да се получи общ архитектурен ансамбъл) до сградата на Бюрото по труда; от площад „Бдинци“ до сградата на банка ДСК; от банката до ул. „Райнина“ (пространството между музей „Конака“ и Средно училище „Цар Симеон Велики“). Срокът за изпълнение на проекта, заложен в договора, е 31 май 2019 г., като заради лоши метеорологични условия през зимния период може да има удължаване до края на месец август.

Възстановиха съоръжения на детска площадка в Крайдунавския парк

В рамките на проекта "Основна реконструкция на централна пешеходна зона" ще бъдат изградени ново осветление, часовникова кула пред театъра, цилиндри за рекламни материали, като всички те ще имат ретро визия.

“Ще бъдат автентични, старовремски, много красиви. Материалите, които ще се използват за тях, ще са дълготрайни. Ще има нови кътове за отдих, които ще бъдат още едно допълнение към приятното усещане от новия облик на пешеходната зона. Ще постигнем едно удобство за всички наши съграждани“, допълни още Огнян Ценков.