Враца, заседанието
Враца, заседанието / Дарик Враца
Заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район за планиране се провежда във Враца. Присъстват заместник-министърът на труда и социалната политика  д-р Султанка Петрова, както и ресорният заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството – Деница Николова, експерти от министерства, областните управители на Видин, Монтана, Ловеч и Плевен, кметове на общини от региона, членове на работодателски организации, както и представители на академичните среди.. Заседанието е председателствано от областния управител на Враца Малина Николова.   

Враца
Община Враца

Сред обсъжданите теми, включени в дневния ред на Съвета, са трите варианта за ново райониране на страната, както и анализ на актуалното състояние на републиканската пътна мрежа в Северозападна България. От страна на Министерството на земеделието, храните и горите ще бъде представена информация относно мерките и процедурите, които ще стартират през настоящата година. В програмата на Регионалния съвет е предвидена и дискусия относно дейностите по въвеждане на електронно управление и административно обслужване на гражданите в структурите на държавната администрация.
            
Трите варианта за ново териториално деление ще бъдат представени в предаването на Дарик Северозапад, в понеделник 12 март, след 10 часа.