/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 36 години за извършено от него престъпление - представял се за доставчик на пилешки бутчета, съобщиха от обвинението,
 
Прокуратурата разследва опит за измама на служителка в заложна къща

В началото на декември 2018 г. - управителят на фирма, занимаваща се с търговия и дистрибуция на хранителни стоки, получила обаждане по телефон от мъжа. Познавала го като син на собственика на дружеството, с което преди години имала делови отношения. Разбрали се да се срещнат във Враца, където той ползвала склад.

На 6 декември 2018 г. между двамата била постигната договорка за доставка на два тона пилешки бутчета срещу сумата от 3200 лева. Обвиняемият поел ангажимента, като настоял да получи парите за стоката „на ръка“.

Жената изпълнила това негово условие и в присъствие на двама свидетели му платила уговорената цена на място, в помещението на склада. Седмица по-късно, на 11 декември 2018 г., обвиняемият се обадил на жената и й споделил, че му били необходими още 900 лева за плащане на такси по вноса на пилешките бутчета.

Многократно осъждана жена отива на съд за измами с резервации на имоти за почивки

Тя разпоредила на дъщеря си да му преведе въпросната сума. Още същия ден парите били получени от него във Велико Търново. През следващите дни, тя получила на телефона си няколко съобщения от него.

В тях той изтъквал различни причини, поради които доставката на бутчетата се бавела - проблеми с митничари в Румъния, необходимост от плащане на допълнителни 1500 лева за „пускане на камионите“, „пломбирани камиони от НАП“. Това послужило за повод, тя да се усъмни в действията на „доставчика“ и да се осведоми от свои познати за него.

Оказало се, че той бил във влошени отношения с баща си, не работел в неговата фирма и нямал правомощия като неин представител. Освен това, срещу обвиняемия имало оплаквания от други лица.