/ Дарик Враца
С шествие и празничен концерт Монтана ще чества 24 май - Ден на славянската писменост и българската просвета и култура. Водени от Духовия оркестър “Дико Илиев” към НЧ „Разум 1883” и Мажоретния състав към Общински младежки дом, официалните лица, преподаватели, дейци на културата и ученици ще преминат по бул. „Трети март” от църквата „Св. св. Кирил и Методий” до откритата сцена на площад “Жеравица”.

Монтана представи свои проект пред дипломати от централна Европа

Тази година празничният концерт е поверен на ПМПГ „Св. Климент Охридски”. Освен Младежкият духов оркестър на гимназията, в него ще участва и оперната певица Нелиан Николова – бивша възпитаничка на училището, както и две фолклорни формации на читалището - „Огоста” и ПТА „Пъстрина”.

Кметът на Община Монтана Златко Живков ще отправи празнично послание и ще обяви името на носителя на специалната стипендия на Община Монтана, определена на основание Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на ученици с изявени дарби от Община Монтана.

Нова черква в Община Монтана отвори врати за вярващите

Приветствие ще поднесе и Трайка Трайкова - началник на РУО. При дъждовно време концертът ще се проведе в Драматичен театър „Драгомир Асенов”. На традиционния прием на кмета за дейци на науката и културата творци и учители ще бъдат наградени с Почетната значка на Община Монтана.