Повишава се избирателната активност във врачанско
Повишава се избирателната активност във врачанско / Дарик Враца - арихв

26,13 % е избирателната активност във врачанско към 13 часа, съобщи говорителят на РИК Владислава Лакова.

Най-голяма е активността в Община Хайредин – 37,24 %, следвана от Борован – 37,20 % и Криводол – 36,50 %. В селата Горна Бешовица и Оселна, мездренско и Уровене, криводолско избирателната активност е много висока, по неофициална информация достига до 80 %. Това стана причина преди около час представители на РИК Враца да занесат допълнителни бюлетини, с цел да не се стига до спиране на избирателни процес в по-късните часове, заради липса.

В останалите общини активността е следната Оряхово – 26,41 %, Козлодуй – 23,57, Бяла Слатина – 28,15 %, Мездра – 29,29 %, Роман – 34,96 %, Мизия – 24,09 % и Враца – 22,09 %.

За сигнала от тази сутрин – за агитационни материали, намиращи се в близост до СИК в с.Осен е установено, че материалите се намират на разстояние, допустимо от закона. Другият сигнал е бил за голяма група хора, агитиращи за определена партия в с.Чирен, но изпратената на място проверка не е установила подобно деяние.

 

Получен е и сигнал от партия „Атака“ за агитация чрез SMS-си. Най-вероятно ще препратим сигнала до ЦИК, коментира още Владислава Лакова.