/ ThinkStock/Getty Images
Районният съд във Враца е уважил искането на Районна прокуратура и е постановил мярка „задържане под стража“ на жена, обвинена за причиняване на телесна повреда на 5-годишния си син. Жената системно оставяла без надзор и родителски грижи и останалите си деца.

Деянията тя извършила в периода 2012-2013 година. Тогава била привлечена като обвиняема, но избягала. Издирвана е в продължение на няколко години, вкл. и с Европейска заповед за арест. Открита е преди дни в град Петърч, община Костинброд и е задържана.

Според разследването жената и децата й живеели в апартамент в жк. „Сениче“, там тя системно нанасяла удари с пръчка по тялото на 5-годишния си син. По  краката на детето имало некротични участъци, най-вероятно заради измръзване, две от фалангите на пръстите му били ампутирани. Освен побоя над момченцето жената оставяла децата си без надзор и не полагала достатъчно грижи за тях, с което създавала опасност не само за тяхното развитие, но и за живота им.

В момента децата са настанени в приемни семейства в Монтана, казаха за Дарик от отдел „Закрила на детето“. Две от тях - най-малките са вписани и в регистъра за осиновяване, но самите те не желаят да бъдат осиновени и продължават да подържат връзка по между си, благодарение на новите си семейства.