Отбелязаха 66 години предучилищно възпитание в Мездра
Отбелязаха 66 години предучилищно възпитание в Мездра / Мирослав Гетов

„Детската градина - отговорност за бъдещето" бе темата на Научно-практическа конференция, която се проведе в Мездра със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието - Враца.

Целта бе обмяна на добри педагогически практики между учители, работещи по теми, свързани с историческото развитие на предучилищното образование в община Мездра и прилагането на интерактивни техники в местните детски градини. Поводът - 130-годишния юбилей на предучилищното образование в България и на 66 години предучилищно възпитание в община Мездра. Научен ръководител на форума бе Марияна Георгиева от Институт „Отворено общество".

 

На конференцията бяха изнесени 11 доклада, разделени в два модула:   „Исторически аспекти на предучилищното възпитание в община Мездра" и „Иновативна детска градина - представяне на добри педагогически практики".

В паузата на конференцията беше открита ретроспективната изложба „Старите снимки разказват", в която са подредени черно-бели фотоси и документи от втората половина на XX век, осветляващи моменти от историята на педагогическото образование в община Мездра.