Те ще изтърпят ефективна присъда от три месеца зад решетките

Двамата граждани на Полша, които във вторник нападнаха български шофьор на път Е-79, вече са с присъди, съобщи NOVA. Установено е, че в района на Враца българинът е бил обграден от тирове и принуден да спре.

Повдигнаха обвинение на двама поляци за нападение на мъж на път Е-79

Поляците са се признали за виновни и са сключили споразумение с Районната прокуратура във Враца. Съдът го одобри и на двамата полски граждани е наложено наказание „лишаване свобода” за 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Те са лишени и от право на управление на МПС за 3 месеца. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Според информация от прокуратурата двамата полски водачи приближили микробуса на пострадалия, демонстрирайки агресивно поведение - викали и блъскали. Единият от тях с гумена палка счупил стъкло, а другият нанесъл удари с юмрук в лицето на българина

Пострадалият е пътувал в колата с непълнолетния си син. На път Е-79 от Монтана за Враца, в района на „Железния мост“, мъжът бил принуден да спре поради препречване на движението от влекач с ремарке.

На „Дунав мост“ при Русе: Задържаха трима шофьори на камиони за подкупи и агресия към полицай

Водачът му слязъл от превозното средство и отишъл до управлявания от мъж автомобил, държейки гумена палка. Викал, блъскал по колата, счупил едно от стъклата ѝ. В инцидента участвал и шофьор на друг товарен автомобил, който също се държал агресивно и нанесъл удари с юмрук в лицето на седящия в автомобила мъж.

NOVA