/ iStock/Getty Images
Задържаха трима шофьори на камиони на „Дунав мост“ при Русе, съобщиха от полицията.

Двама от водачите са предложили на униформените подкуп, а третият е влязъл в конфликт с полицаите, като дори си и позволил да блъска един от служителите на реда.

На 11 април служители на Първо РУ при ОД на МВР, осъществяващи организация на пътното движение в Русе, бул.“Тутракан“ към вход за ГКПП „Дунав мост“ са предприели извършване на проверка на товарен автомобил, управляван от румънски гражданин на 30 г., който се е опитал да наруши създадената организация на трафика и направо да навлезе в района на контролния пункт.

Властите спират камиони преди Русе за облекчение на трафика край „Дунав мост“

По време на полицейската проверка, той подхвърлил в служебния автомобил на полицаите банкнота в евро. На място е изпратена дежурна оперативна група на МВР, за да документира случая.

Водачът е задържан за срок до 24 часа. Започнато е бързо производство по описа на Второ РУ. Също тази нощ, около 02.10 часа, служители на Първо РУ при ОД на МВР, осъществяващи организация на пътното движение в района на бул. “Тутракан“, вход за ГКПП „Дунав мост“, са предприели извършване на полицейска проверка на неправилно престояващ товарен автомобил.

Водачът на превозното средство, впоследствие установен като турски гражданин на 40 г., отказал да изпълни полицейско разпореждане - да премести товарния автомобил, не искал да си предоставя документите и се опитал да осуети проверката, като е влязъл в пререкание с униформен служител и си е позволил да го изблъска с ръце. 40-годишният е бил задържан за срок до 24 часа.

Предприети са необходимите действия по документиране на случая във Второ РУ. Последният случай е от тази сутрин, малко след 7 часа, отново в района на бул. "Тутракан" и ГКПП "Дунав мост", където, водач на турски ТИР се е опитал да изпревари изчакващата колона с товарни автомобили.

При последвалата проверка от екип на полицията от Второ РУ, работещ по организацията на пътното движение в района, водачът подхвърлил в полицейската кола, заедно с документите си и банкнота от 20 евро.

52-годишният шофьор е задържан. Случаят се документира, в хода на започнало разследване за подкуп.

Припомняме, че от петък - 8 април беше изключително интензивен трафика на камиони на граничния контролно-пропускателен пункт при Русе

Колоната от тежкотоварни превозни средства беше около осем километра. Камионите се редяха на опашка по пътя Мартен-Русе.