/ iStock/Getty Images
Повдигнаха обвинение на двама поляци за нападение на мъж на път Е-79, съобщиха от прокуратурата.

Към настоящия момент е установено, че на 12 април мъж управлявал автомобил, като с него пътувал непълнолетния му син. На път Е-79 от Монтана за Враца, в района на „Железния мост“, мъжът бил принуден да спре поради препречване на движението от влекач с ремарке.

На „Дунав мост“ при Русе: Задържаха трима шофьори на камиони за подкупи и агресия към полицай

Водачът му слязъл от превозното средство и отишъл до управлявания от мъж автомобил, държейки гумена палка. Викал, блъскал по колата, счупил едно от стъклата ѝ. В инцидента участвал и шофьор на друг товарен автомобил, който също се държал агресивно и нанесъл удари с юмрук в лицето на седящия в автомобила мъж.

Извършителите на деянието са установени - полските граждани. С постановление на прокурор в Районната прокуратура във Враца двамата са привлечени към наказателна отговорност за хулиганство.

Те са обвинени за извършени от тях непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Наблюдаващият прокурор е постановил задържането на единия за срок до 72 часа. Неговият съучастник, е с наложена мярка за неотклонение „гаранция в пари“.