/ ThinkStock/Getty Images
Пребиха мъж след преследване между коли във Великотърновско, съобщиха от полицията.

Агресия на пътя: Скандал и побой между шофьори във Враца

На 26 януари е получен сигнал от 35-годишен мъж, че му е нанесен побой от водач на автомобил. Установено е, че същaта вечер, половин час по-рано, "Фолксваген" и кола "Форд", извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Шофьорите на двата автомобила се преследвали един друг по маршрут от село Капиново до Велико Търново, превключвали с фарове от къси на дълги светлини, управлявали превозните средства по средата на пътното платно, безпричинно навлизали в лентата за насрещно движение.

Достигайки до ул. “Христо Ботев” във Велико Търново, 36-годишната водачка на "Форд"-а спряла на платното за движение. Потърпевшият пътник - неколкократно осъждан жител на котленско село, слязъл и започнал да отправя обидни думи към 19-годишния водач на "Фолксваген"-а.

Пешеходец насочи газов пистолет срещу кола в Пловдив

Последвала физическа саморазправа между двамата, при която на по-възрaстния мъж е причинена аркада на веждата. След медицински преглед е освободен за домашно лечение.

Взета му е проба с техническо средство, която отчита 2,27 промила алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.