/ ThinkStock/Getty Images
Районният съд във Враца оправда двамата братя Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките. Това съобщи Вероника Бозова, говорител на Районния съд във Враца.

Братята Дамянови загубиха делата за обида срещу брата на починалия Тодор от Враца

Обвинението срещу тях бе за непристойно поведение с изключителна дързост. На 12 януари миналата година на улица в центъра на града двамата напсували и удряли 18-годишния Тодор Йорданов, при което му причинили лека телесна повреда.

Петорна експертиза разкри причината за смъртта на Тодор от Враца

След скандала и побоя обаче 18-годишният Тодор почина, като петорна съдебно-медицинска експертиза доказа, че причината за смъртта не е спречкването с двамата братя, а здравословен проблем на момчето.

Падна обвинението на братята Дамянови за убийство на Тодор от Враца

Десислав Дамянов бе оправдан и по второто обвинение срещу него - за това, че е счупил лявото огледало на автомобила, който в онзи момент ползвал Тодор.

Днес в съдебната зала са били изслушани вещите лица, които са изготвили експертните заключения. Даден е бил ход на съдебните прения, изслушана е всяка от страните и е дадена последна дума на подсъдимите, след което е постановена оправдателната присъда. “Какви са мотивите на съда за нея ще стане ясно при изготвянето на мотивите му”, коментира Вероника Бозова.

Присъдата не е окончателна. Тя може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Враца.