Дискусията.
Дискусията. / Община Враца
Над 20 000 лв. ще бъдат инвестирани за пътна инфраструктура в селата Веслец и Горно Пещене през настоящата година. Това каза кметът на Община Враца Калин Каменов на проведените изнесени срещи с жителите на двете населени места.

На срещите, които кметът Каменов започна през април, присъстваха още директорите на дирекции в Общината – Десислава Нешева и Нина Калеева, директорът на дирекция „Бюро по труда“ – Маргарита Ангелова, директорът на „Социално подпомагане“ – Нели Стоянова, началник район „ВиК – Враца“ ЕООД – Тихомир Поповски и общинският съветник Деян Бенински.

Във Веслец срещата се проведе в салона срещу кметството, където Каменов беше посрещнат от кмета на селото Генади Христов. „Тази година Община Враца отпуска сумата от 10 000 лв. за асфалтиране на ул. „Ленин“ като средствата за ремонт са включени в бюджета за 2017 г.“ – каза пред жителите на селото кмета Каменов.

В рамките на срещата бе повдигната темата за качеството на водата, уличното осветление и работа по социални програми. На въпросите бяха дадени отговори и поети ангажименти за разрешаването им.

Срещите по селата.
Община Враца


Жителите на селото споделиха за необходимостта от облагородяване на детската площадка до кметството и ремонтиране на съоръженията й. Кметът Калин Каменов заяви, че заедно с доброволци от селото проблемът ще бъде решен и Веслец ще има по-добро място за отдих и развлечение.

В Горно Пещене срещата се проведе в салона до кметството. „През изминалата година в селото са извършени дейности, свързани с благоустрояването и подобряването на инфраструктурата за сумата от над 400 000 лв. Асфалтирана е уличната мрежа по Фонд „Солидарност“ и е извършен ремонт на язовир „Мраморчица“. Село Горно Пещене е сред населените места в Общината, където са извършени най-много ремонтни дейности по уличното осветление“ – каза пред присъстващите кметът на Община Враца. Каменов допълни още, че през настоящата година са предвидени 10 000 лв. за изкърпване на ул. „9-ти септември“.

Темите в село Горно Пещене бяха свързани с подмяна на част от уличното осветление, възможностите за участие в програми за заетост, както и за поставяне на указателна табела преди населеното място.

Изнесените приемни в Община Враца с кмета Калин Каменов  и експерти продължават.