ОбС на БСП Монтана: Действията на висшето ръководството на БСП  могат да доведат до разцепление!
ОбС на БСП Монтана: Действията на висшето ръководството на БСП могат да доведат до разцепление! / Дарик Враца - архив

Решението за недопускане на председателя на Общински съвет на БСП Монтана д-р Емил Константинов на националното съвещание в Пловдив предизвика отговор от ръководството на местния общински съвет. Той бе изразен в Декларация до председателя на БСП Сергей Станишев. В нея се „напомня“ на зам. председателя на НС на БСП Димитър Дъбов, разпоредил недопускането на д-р Емил Константинов, че „..председателят на общинския съвет на БСП се избира от делегатите на Общинската конференция, а Председателят на Областния съвет на заседание на Областния съвет на БСП, а не от ръководството на Партията или нейния апарат.

Смятаме, че това решение на ръководството на БСП за пореден път показва кой води политика на разцепление и ликвидиране на цели структури.

Изразяваме тревогата си от подобни решения и действия в хода на предизборната кампания, които ще доведат до разцепление в партийните структури и то не само в област Монтана.

Нека оценяваме достойнствата и работата на членовете на БСП, а не тяхната “преданост”. Времето изисква от нас нови нагласи, нов начин на мислене, нова политическа и гражданска култура, а не само „вярност към Него”.

Не можем да искаме доверието на хората, за да направим живота им по-добър, ако не покажем, че партията и особено нейното й ръководство е демократично и приема и други мнения.

 

Ръководство на Общински съвет на БСП-Монтана“