Наркопласьори заловени в Козлодуй и в Лом
Наркопласьори заловени в Козлодуй и в Лом / Дарик Враца

Трима мъже са били задържани в Козлодуй по време на специализирана операция за установяване на лица разпространяващи наркотични вещества.

Проверени са криминално проявения Ц. С. С. и други двама, които са го придружавали  - Д. Л. Н. и Т. В. Б. При извършения личен обиск в Ц. С. С. са намерени и иззети 3 прозрачни найлонови пликчета, съдържащи суха листна маса, реагираща при направения полеви наркотест на „канабис" и 3 черни найлонови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество,  реагиращо при направения полеви наркотест на „херойн". 

При последващо претърсване в дома на Ц. С. С. в гр.Козлодуй са намерени и иззети 9 бр. черни найлонови пликчета съдържащи бяло прахообразно вещество  реагиращо при направения полеви наркотест на херойн. Започнато е досъдебно производство по описа на РУП Козлодуй по чл.354а  НК. Лицата  са задържани за срок от 24 часа.

Наркопласяор е задържан и в Лом. На 08.08.2012 г. в гр. Лом е спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес" с монтанска регистрация, управляван от Л.И. /33 год./ и пътник М.Н. /34 год./, и двамата от гр. Лом. При извършения обиск на превозното средство са намерени полиетиленови пликчета, съдържащи зелена листна маса с общото тегло 10 грама, която при направения полеви тест реагирала на наркотичното вещество "канабис".

При последвалите претърсвания и изземвания в къщи, обитавани от М.Н., са намерени общо 91,73 грама зелена суха тревна маса, която при направени полеви тест също реагирала на "канабис". Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУП - Лом. По случая е образувано досъдебно производство.