/ Община Враца
Постигнатите резултати по проект EDU-LAB „Ново дунавско управление за постигане на съответствие между висшето образование и пазара на труд“ бяха отчетени на пресконференция в залата на Общински съвет-Враца.

Супермодерно устройство в помощ на незрящи лица бе представено във Враца

Срещата бе открита от заместник-кмета Мария Попова, която благодари на партньорите по проекта за доброто сътрудничество с местната администрация. „EDU-LAB е един от лостовете за реализирането на част от основните ни приоритети, а именно да направим така, че Враца да е предпочитано място за живеене и реализация на младите хора и семейства.

Проект Враца

Участието на партньори от други европейски държави ни даде възможност да се поучим от примера им, тъй като те са ветерани в разработването и прилагането на тази форма на обучение, съобразявайки учебните планове и програми на университетите с нуждите на бизнеса. Надявам се да продължим да работим заедно за реализирането на такива успешни проекти", допълни Мария Попова.

Създават Северозападен регионален борд „Образование-бизнес” между три области

Събитието продължи с представяне на резултатите от „Работен пакет 6“, в рамките на който са въведени пилотните дейности по проекта. Презентацията бе направена от Марин Стоянов от Българска стопанска камара. Директорът на дирекция „Маркетинг, програми и проекти“ запозна присъстващите с изпълнените специфични цели до момента.

Проект Враца

Основната цел на срещата бе да се представят въведените модели за по-практично ориентирано обучение на кадрите и техните нужди. На пресконференцията присъстваха представители на фокус-групите, на Търговско-промишлена палата, хотелиери и предприемачи.