/ dariknews.archive
Община Враца и Екопак България организират съвместна инициатива  за засаждане на широколистни и/или иглолистни дървета в обезлесено място в град Враца. Квартал „Металург“ е един от старите квартали, разположен в близост до жп линията София-Враца-Видин и международен път Е79. Намира се на бул. „Мито Орозов“ и улиците „Околчица“ и „Братя Миладинови“.

Общественият дарителски фонд организира „Вечер на дарителите“

В квартала, който се състои от жилищни блокове, кооперации и десетки къщи, няма нито едно зелено място, изградено за разходка на живущите. В тази връзка екипът на Екопак България, съвместно с кмета на Община Враца – г-н Калин Каменов и неговия екип, организира на 30 март, от 10.00 ч., засаждане на 300 дръвчета в района между ул. „Братя Миладинови“, международен път -79 и жп линията.

Инициативата се провежда по повод Световния ден на гората, който се чества всяка година на 21 март. Целта на проявата е да се обърне внимание върху опазването на природата и грижата за чистотата на град Враца.

Калин Каменов: „Искаме язовир „Дъбника“ да остане за врачани“

В инициативата ще се включат служители на РИОСВ - Враца и екипи от ученици и учители от училищата в град Враца. Организаторите канят всеки, който желае да се включи в инициативата. .

Всяко училище, присъединило се в инициативата, ще получи храсти за засаждане в двора на учебното заведение и по този начин децата ще имат възможност сами да отгледат своя зелена градина. Всеки участвал в кампанията ще получи грамота за принос към озеленяването на района.
Община Враца