Вечер на дарителя
Вечер на дарителя / Община Враца
На християнския празник Благовещение, Общественият дарителски фонд За Враца организира вечер на дарителите под надслов „Ледена пързалка във Враца“. Събитието бе открито от Спаска Михайлова – член на управителния съвет на Фонда, която представи реализираните проекти до момента и запозна присъстващите с бъдещите дейности на организацията.
           
На срещата присъства и кметът Калин Каменов, който благодари на дарителите за подкрепата. „Благодаря на всеки, който подпомогна дейността на Обществения дарителски фонд. Благодарение на вашата подкрепа, Враца вече има своя собствена ледена пързалка, а всички ние дадохме добър пример и на останали градове в страната. Призовавам екипът на организацията да селектира проекти, зад които има широка обществена подкрепа и чието реализиране ще има видими резултати“ – добави Каменов.

Надя Захариеав

Програмният директор на Фондация „Америка за България“ – Надя Захариева заяви, че в следващите три години ще бъдат отпуснати 80 000 лева за инициативи, които местната общност да реализира. „Това не е просто една ледена пързалка, а е пример за обединение на стотици хора, в името на една кауза. В следващите няколко години Враца ще продължава да бъде партньор за Фондация „Америка за България“ и ние ще подкрепяме идеите, целящи развитието на града“ – коментира Надя Захариева.

За историята на дарителството във Враца разказа главният експерт от Държавен архив – Весела Пелова, която посочи, че идеята за откриване на ледена пързалка в града датира още от преди 85 години. „Идеята била на представители на Спортно-туристическия клуб, който стопанисвал езерото край село Згориград, по известно с името Лидо Венеция. Днес, благодарение на благодетели и дарители, след толкова години мечтата на врачани, да имат собствена ледена пързалка, ще се сбъдне“ -  добави още Пелова.

Вечер на дарителя

В рамките на благодарствения коктейл бяха връчени 21 свидетелства за дарение на граждани, фирми и организации, подпомогнали финансово проекта на Обществения дарителски фонд за закупуване на ледена пързалка. На събитието присъстваха още: секретарят на Община Враца – Нина Дакева, членове на ОДФ за Враца, дарители и общественици.
 
Община Враца