Коледното тържество в Капитановци.
Коледното тържество в Капитановци. / Община Видин
Тази година коледното тържество за децата във видинското село Капитановци бе и с благотворителна цел. Традиционният празник за най-малките жители на селото се организира по инициатива на кметството и местното читалище "Славяни 2013". Специален гост на тържеството бе видинският кмет Огнян Ценков. Той получи благодарствен адрес от кмета на Капитановци Десислава Венелинова, в израз на подкрепата, която кметството и жителите на населеното място винаги са срещали от негова страна. Ценков сърдечно благодари и приветства присъстващите: „Щастлив съм, че за поредна година виждам в селото толкова много деца, събрани тук. От началото на своя мандат моята лична кауза е да помагам именно на вас и ще продължавам да го правя“. Той пожела здраве, светли празници, много настроение и една успешна 2019 година за всички.

Празникът
Община Видин

Събитието имаше и благотворителна цел – да помогне на 6-годишната Зара, която има нужда от много скъпа операция, за да проходи отново. Тя е с тежката диагноза вътрешна хидроцефалия. Видинският кмет се включи с щедро дарение и призова всички да отворим сърцата си преди Коледните празници и да помогнем на малкото момиче.

Децата
Община Видин

Около 60 деца се забавляваха по време на Коледното шоу „Подарък за Дядо Коледа“, представено от видински актьори, а за настроението на техните родители се погрижиха изпълнители от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, с главен художествен ръководител Деян Славчев.

На финала на тържеството белобрадият старец раздаде на малчуганите дългоочакваните подаръци, осигурени от Община Видин, от кметството и от читалището в Капитановци.