Видинският кмет и Дядо Коледа раздадоха подаръци на децата.
Видинският кмет и Дядо Коледа раздадоха подаръци на децата. / Община Видин
Кметството на видинското село Антимово и местното читалище организираха тържество в навечерието на Рождество Христово. На него се събраха много деца, заедно със своите родители, за да посрещнат идващите празници. На събитието присъстваха кметът на община Видин Огнян Ценков, общинският съветник Десислава Димитрова и кметът на с. Антимово Северин Петров.

Празникът
Община Видин

Видинският кмет се обърна с поздрав към присъстващите: „Село Антимово винаги е било едно от населените места, където идвам с голямо удоволствие, защото уважавам сплотените хора като вас, които спазват нашите традиции. Пожелавам ви хубави, светли Коледни празници, щастлива и успешна Нова 2019 година“. Той отбеляза,     че е щастлив да види тяхната мечта сбъдната -една обновена читалищна сграда и обеща, че ще се погрижи в най-скоро време да бъдат направени и останалите довършителни работи.

Празникът
Община Видин

Коледната програма бе открита от председателя на читалището Пламен Димитров. За доброто настроение на гостите и публиката се погрижи Ансамбъл „Дунав“, Спортен клуб „Елит“, както и танцовите състави към антимовското читалище - „Лудо младо“ и „Шеулени“. Трапеза с вкусни гозби бе подготвена от кулинарен клуб „Забравените бабини ястия“.

След тържеството всички се отправиха към площада, където Огнян Ценков запали светлините на Коледната елха, а секунди след това небето бе осветено от красива заря. Децата получиха подаръци и лакомства, осигурени от Община Видин, от кметството и от читалището в село Антимово.