Награждаването
Награждаването / Община Видин
Церемонията по награждаването на участниците от 17-тата Национална олимпиада по природни науки и екология се проведе в училището домакин СУ „Св.Св. Кирил и Методии” във Видин. Градът бе домакин на състезанието. Гости на събитието бяха Венци Пасков - заместник-кмет на Община Видин и Веселка Асенова - началник на Регионално управление на образованието - Видин. Победителите обяви доц. д-р Божидар Галуцов - председател на Националната комисия за организация и провеждане на състезанието.

Венци Пасков връчи наградата на журито, която получи Николай Христов (XII клас) от ПМГ „Проф. Емануил Йорданов” – гр. Кюстендил, автор на темата „Инкубиране и отглеждане на птиците в училище”,  с научен ръководител Силвия Русимова, както и отличието за първо място на Анастасия Генова (XII клас) oт 133-то СУ „А.С.Пушкин” – гр. София, за темата “Детектор на електромагнитни вълни – EMF_GHOST”, с научен ръководител Ралица Ранчова. За целта Община Видин бе предоставила таблети за победителите.

Награждаването
Община Видин


Наградата на публиката беше за Симона Георгиева (IX клас) и Анна Славеева (XII клас), също от „Проф. Емануил Йорданов” – гр. Кюстендил, автори на темата „От рецептата на баба до олеиновия сапун”, с научен ръководител Силвия Георгиева. Тя бе връчена от Веселка Асенова.

Заместник-кметът на Общината закри събитието с думите: „Вярвам, че сте останали с хубави впечатления и сте успели да се запознаете с културно-историческите паметници на нашия старпрестолен град”. Той поздрави всички от името на видинския кмет Огнян Ценков и увери, че Общината и занапред ще се радва да бъде домакин на подобни инициативи.

Участниците и гостите поздрави и Веселка Асенова, с пожеланието за успешна реализация на дванадесетокласниците, а на всички останали - да следват мечтите си.

Състезателите с най-високи резултати, които през следващата година ще завършат образованието си, имат възможност с получените оценки да кандидатстват в три висши учебни заведения в страната.