Олимпиада по информатика във Видин
Олимпиада по информатика във Видин / Община Видин
Олимпиадата бе открита тържествено в залата на Драматичния театър. Заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин Венци Пасков бе сред официалните гости на събитието. „За мен е изключителна чест да приветствам от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от свое име организаторите и участниците в XXXIII-та Национална олимпиада по информатика. Искам да изразя удовлетворението си, че град Видин е домакин на това престижно събитие и да ви уверя, че всички необходими условия за провеждането на олимпиадата са осигурени.

Олимпиада по информатика във Видин
Община Видин


Поздравявам всички ученици, класирали се за участие в националния кръг, с пожеланието да се справят блестящо с поставените задачи и да докажат за пореден път, че в България има знаещи, талантливи и креативни млади хора във всички области на науката. Сигурен съм, че ще утвърждаваме и занапред традициите на нашата страна на Международната олимпиада по информатика и ще постигнем нови, впечатляващи върхове“ – каза Пасков в приветствието си на тържеството.
  
След официалната част, откриването продължи с поздрав от Ансамбъл „Дунав”, както и с песни и танци на деца и ученици от Община Видин. Националният кръг на олимпиадата по информатика се организира от Министерство на образованието и Регионално управление на образованието – Видин. Той ще се проведе в два състезателни дни - 22 и 23 април.

Олимпиада по информатика във Видин
Община Видин