танцьори - архив
танцьори - архив / Община Мездра
Празникът е в неделя в железничарския град, специални гости ще са "Дияна Експрес"
В тази неделя - 17 септември - жителите и гостите на град Мездра ще могат да се насладят на спектакъла „С Вяра, Надежда и Любов за Община Мездра“. Поводът е християнският празник, който се отбелязва в този ден. Над 150 певци и танцьори ще вземат участие в спектакъла и ще покажат красотата на фолклора. Началото е точно в 18.00 часа централния площад „България“ и ще бъде дадено от най-малките таланти на Община Мездра. В началото на концерта ще се изявят децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие и  учениците от ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий“ с художествен ръководител Тони Яшова.

Младата певица Рени Русалийска ще изпълни едноименната песен за „Вяра, Надежда и Любов“. Танцова формация „Фантазия“ с художествен ръководител Цветелина Цинцарска и Детски танцов състав „Мездренче“ към НЧ „Просвета-1925“ с художествен ръководител Йоана Аспарухова ще представят неповторими авторски композиции.

На сцената на площад „България“ ще се изявят още фолклорни и народни групи към читалищата в селата Зверино, Лик, Брусен, Долна Кремена, Царевец, Игнатица, Люти брод и Зверино.

В края на концерта на талантите от Община Мездра ще се изявят изпълнителите от Мъжка фолклорна група „Змей Горянин“ от Зверино с художествен ръководител Станимир Петров.

Специално за жителите и гостите на Мездра легендите „Диана Ексрес“ ще изпълнят емблематични златни хитове, сред които „Молитва за дъжд”, „Балада за Пловдив”, „Утре”, „Две праскови и две череши”, „Северина”, „Есен”, ,„Влюбено сърце” и др.

Dany Lazer Show ще представи зрелищен спектакъл, съчетаващ вълшебство от звук, светлина и зареждащи внушения.

В края на празничната програма присъстващите ще се насладят на пищна заря.