Многофункционалната детска площадка откриха в Белоградчик
Многофункционалната детска площадка откриха в Белоградчик / Дарик архив, Иван Стрижлев

Прощадката беше открита  10 дни преди срока. Тя е предназначена за децата лишени от родителска грижа. Спортната площадка е не само най-новото, но и най-модерното спортно съоръжение в Белоградчик. Тя е с големина 80 кв.м. и е с изкуствена настилка и възможности  да се упражняват няколко вида спорт - футбол, волейбол, баскетбол и бадминтон. По този начин младите хора ще имат възможността да развият своите заложби и умения в областта на спорта. 

Гости на събитието бяха кметът на Община Белоградчик Емил Цанков, протойерей Рафаил, който отслужи водосвет за новата придобивка и за здравето на децата, Емилия Григорова - директор на ДДЛРГ, Илияна Веселинова - директор Дирекция „Социално подпомагане", Николай Николов - директор на Преходно жилище и Емил Кирилов - управител на фирмата изпълнител „Пътно поддържане". Кметът сподели, че площадката има социална насоченост не само, защото обхваща подрастващите, което е изключително важно, но и поради това, че беше  осигурена работа за фирмата „Пътно поддържане" в продължение на 20 дни.

По-късно през деня бе издадена Заповед  на кмета Цанков, с която е разпоредено на директор на ДДЛРГ да отговаря за стопанисването и опазването на новооткритата детска площадка.