Автокраката
Автокраката / Десислава Крумова
Като част от програмата за духовния празник на Видин Димитровден, младата поетеса Лора Цветанова представи поредната си шеста книга пред публика „Сборник с мисли от и за живота“.

При представянето на авторката и нейната книга Десислава Иванова, директор на регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин,  каза че с книгата си Лора намира себе си, но помага и на читателите да се преоткрият. Лора Цветанова определя поезията и психологията като свое призвание:

„Заглавието не е случайно, избрано е защото съдържа мислите, които аз научих от хората с по-голям опит в живота от моя...Защото, колкото и трудности да има всеки от нас, винаги има нещо, някого заради когото да продължи напред, борейки се“, споделя Цветанова. 

Много емоция и творчески порив има у младата авторка, според която „Силният човек има две сърца, едното кърви, а другото издържа“.

Лора Цветанова е само на 27, но животът и е поднасял достатъчно трудности, за да може да заяви категорично „Можеш да ме съдиш едва, когато проходиш с моите обувки“.

Тя има простичко обяснение за преобладаващото грубо и материално отношение на повечето хора към важните неща в живота - „Нахалството не води до прогрес, а до отвращение!“.

Представянето
Десислава Крумова

И една от крилатите й мисли, която обобщава веруюто на един чист човек за важното в живота гласи: „Погледни живота от хубавата му страна, защото ако постоянно страдаш и се оплакваш , мигът ще отлети и няма да имаш време да се зарадваш!“

Автор на корицата на сборника е художникът Момчил Иванов, чиито картини бяха подредени сред участниците в срещата с Лора Цветанова.