/ Дарик Враца
ОД на МВР Враца – в челната десетка по разкриваемост
Добра разкриваемост на престъпленията отчете от началото на годината до сега директорът на ОД на МВР-Враца старши комисар Янко Янколов. Спрямо останалите Областни дирекции врачанската се намира в челната десетка. „Като цяло е добре, но може още“, коментира резултатите Янколов.

С помощта и на Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Измами“ са разкрити 5 случая на телефонни измами само за последния месец, задържани са 2 „мулета“. „В случая ни помогна  много и изграденото във Враца видеонаблюдение“, сподели Янколов.

През отчетния период полицаите са работили по 24 случая с открити наркотици, от които по 13 има заведени бързи полицейски производства. Има извършени два грабежа, единият извършител е разкрит и е обявен за издирване, по другият случай все още се работи. Разкрит е и извършителя на единствения за месеца палеж.

Старши комисар Янколов коментира и случая с избягалия от полицията в Враца 15 годишен младеж. По думите му, определената от него комисия, която разследва случая, има 20 дни да извърши проверката. Янколов обясни, че първоначално е получил информация, че момчето е избягало през главния вход на Полицейското управление, но в последствие се оказало, че е избягало през врата към задния двор и през оградата на полицията.

Момчето е било доведено в полицията, заради кражба на 50 лв. Открито е след няколко дни при обход на автопатрул във Враца. Янколов не пожела да коментира на този етап информацията, която се разпространява - за фалшифициране на подпис на задържаното лице.

„Нека да приключи проверката, тя е в самото начало, имаме доста работа там. Колегите ще бъдат максимално обективни“, каза още директорът на ОД на МВР-Враца. За момчето обясни, че има трудно детство, майка му е в чужбина и то живее само.