Калин Каменов се срещна с жители на „Дъбника и „Сениче
Калин Каменов се срещна с жители на „Дъбника и „Сениче / Дарик Враца

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца Калин Каменов се срещна с жители на бл. 12 в ж.к. „Дъбника" и с жители на ж.к. „Сениче". Да се обръща внимание и на комплексите в гр. Враца и да се работи за подобряването на цялостната жилищна среда в тях поискаха те. Междублоковите пространства изглеждат много зле, а малките улички в двата жилищни комплекса не са кърпени и асфалтирани от много години са част от болките на живеещите там. „В „Сениче" политици стъпват само по избори и не е пипнато нищо", оплакаха се жителите му.

Калин Каменов представи на срещите основните си приоритети за развитие на община Враца - добра инфраструктура, образование, обърнато към нуждите на бизнеса и създаване на добра бизнес среда. „Всеки ден се срещам с поне 5-6 фирми на територията на Враца - малки, средни, големи - и всички те имат еднакви проблеми", каза на присъстващите Калин Каменов. „Знам че уличките във вашите квартали са целите в дупки, а някои трудно могат да се нарекат и улици, но голям проблем е и че до хората, които дават хляба в тази община също няма улици. Във Враца има заводи и предприятия, до които камионите със суровини и продукция не могат да стигат", добави той.

С приоритетно финансиране за подобряване на инфраструктурата в общината се ангажира той. Калин Каменов отново изрази опасенията си, че проектът за Водния цикъл на Враца няма да приключи в срок, а това прави цялостното му изпълнение рисково. Той представи и няколко приоритетни проекта на българското правителство в региона - цялостната реконструкция на пътя Враца - Леденика, за която вече е избран проектант, пътя Ботевград - Мездра, за който се търси целево финансиране и планираните инвестиции в жп транспорта в Северозападна България.

„Кметът трябва да бъде близо до хората през 4-те години на управлението си", каза Калин Каменов. Кмет, който е вършил добре работата си по време на мандата, няма нужда от предизборна кампания, смята кандидатът на ГЕРБ.