И Враца има вече танцуващи фонтани
И Враца има вече танцуващи фонтани / Община Враца

В неповторимо преживяване се превърна откриването на новоизградения парк в жк "Дъбника" във Враца. За празничната церемония се събраха няколко хиляди врачани и гости от съседни населени места. Откриването стана на сцената на новия открит амфитеатър. Петстотинте места в него обаче бяха малко, за да поберат хората, дошли за откриването и те изпълниха целия парк, който е 30 декара.

"Това е една наистина специална вечер, защото от този момент това прекрасно място е ваше. Нека да идваме тук с настроение, да го ползваме със здраве, да му се радваме, но и да го пазим. Искам да благодаря на хората, които го построиха - на архитект Веселин Рангелов - проектантът на парка, на инж. Георги Петров от "Синкоинженеринг", който изпълняваше строителния надзор, на златните ръце на врачанските строители от "Ситистрой 2000" и от "Строителна компания". Искам да благодаря и на екипа от Община Враца, който изстрада този проект - инж. Красимира Георгиева, Теодора Иванова, инж.

Преди четири месеца на един хубав празник един сърдит малчуган ми се скара, че тук в Емилия Беличовска, Ирена Статкова, Валя Христова и Полина Кръстева. Благодаря ви!

ече не може да преминава по своята пътечка. Всички си спомняме какво място беше това. Сега вече има много пътечки и дано те са пътечки към добротата. И вече е време все по-често да казваме: "Аз обичам града си!" и "Аз обичам Враца!". Честито и благодаря, че сте тук!" - каза при откриването кметът инж. Николай Иванов.

И Враца има вече танцуващи фонтани
netinfo

Сред официалните лица бяха също депутатите инж. Петя Аврамова и Красимир Богданов и областният управител Малина Николова.

Празничният концерт започна с изпълнение на балет "Вива". След тях на сцената със символична наздравица излезе трио "Тенорите", които изпълниха класически произведения и любими популярни песни. Чар и грация внесоха младите танцьори от клуба по спортни танци "Харизма". Незабравими български хитове звучаха в изпълнението на дуета "Червено и черно". Много аплодисменти имаше и за квартет "Интро".

И Враца има вече танцуващи фонтани
netinfo

Повече от два часа продължи празника, в който безспорен акцент бяха пеещите фонтани, които "танцуваха" в унисон с 10 класически и модерни хитове. Водното шоу бе съпроводено и със светлинни ефекти. Празникът завърши с пищна заря, чиито огнени хризантеми покриха небето над парка. Накрая всички станаха на крака и запяха заедно "Моя страна, моя България".

И Враца има вече танцуващи фонтани
netinfo

Новият парк е уникален по рода си. Той е изграден по проекта "Враца - привлекателно място за живеене" и е на стойност 3 606 347 лева. Собственият принос на Община Враца е над 1 400 000 лева. В парка са изградени нови пешеходни алеи, открита амфитеатрална сцена с оборудвани гримьорни, репетиционна зала, тоалетни и кафе сладкарница. Обособени за множество зелени площи, в които са засадени над 3 000 дървета, а също храсти и цветя.

Предвидена е възможност за изложби на открито. Помислено е и за най-малките врачани с изграждането на детски площадки за различни възрастови групи, както и фитнес на открито. Има зона за разходка на домашни любимци с необходимото оборудване. В парка е обособен паркинг за автомобили с 68 паркоместа. За цялата територия е осигурено осветление и видеонаблюдение.

Скоро време ще бъде определено и кога ще бъдат пускани фонтаните „да пеят и танцуват". Най-вероятно това ще е в края на работната седмица.

„С голямо удоволствие присъствах на това откриване. Да видя идеята си реализирана е наистина удовлетворяващо. Техническият проект за градска среда с парк в „Дъбника“ бе подготвен, когато бях.зам. кмет, а кмет на града бе д-р Шахов. В последствие екипът на инж.Иванов е добавил към него и алеята при Хижата, а е извадил някои детски площадки.“, коментира инж.П.Аврамова.

Решение за парк в „Дъбника“ е взето от Общинския съвет във Враца още преди 10 години.

И Враца има вече танцуващи фонтани
netinfo