Посрещането на гостите от кмета Златко Живков
Посрещането на гостите от кмета Златко Живков / Община Монтана
Община Монтана трябва да кандидатства с добрите си практики в  управление на водите, енергийната ефективност на сградите и устойчивото  управление на битовите отпадъци заяви френският посланик Ерик Льобедел на среща с кмета на града Златко Живков. Дипломатът посети Монтана, придружаван от съпругата си Брижит Вала-Льобедел по покана на областния управител Росен Белчев. Програмата му включваше посещение на Клисурския манастир, среща с кмета Живков и с ученици от езиковата гимназия. Визитата е едно от събитията, организирани във връзка с комуникационната стратегия на българското европредседателство.

На срещата в община Монтана освен домакините  присъстваха народния представител Ирена Димова - член на групата за приятелство България – Франция в парламента, председателя на общинския съвет Иво Иванов, заместник областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков.

Срещата в Монтана
Община Монтана


Посланик Льобедел бе запознат с исторически, културни, социални и икономически  особености на региона и общината. От своя страна той прикани  кметът Живков да кандидатства с добри практики в конкурса "Екообщина", който френското посолство организира от три години. „Ние имаме добри екипи от експерти, които могат да оценят вашия напредък в опазването на околната среда”, заяви френския посланик. Той и съпругата му присъстваха на музикално поетична вечер в Младежкия дом в Монтана. В рецитала „Любов – пламък бял…”, композиторът Росалин Наков и актьорите Симеон Владов и Боряна Йорданова представиха популярни стихове от българската и френската любовна лирика, музикални теми и песни от филми и мюзикъли.