/ Община Монтана
Енея Георгиева от 12 клас на Природо-математическата гимназия в Монтана работи на терен като кмет на общината за ден. Момичето инспектира заедно с кмета Златко Живков ремонтът на актовата зала в сградата на училището в което учи.

„Впечатлена съм от динамиката, отговорността и  взимането на много решения в различни области, които се налагат в ежедневието на един кмет, заяви Енея пред журналисти.

Александра Игнатова стана кмет на Община Враца за един ден

Инициативата „Мениджър за един ден” се провежда за 17 поредна година от Джуниър Ачийвмънт България. Този път надслова на събитието е: „Вдъхнови бъдещето“. Петима ученици влязоха на работа за един ден, на 30 октомври, в община Монтана.

На заместник кметските позиции застанаха Галя Петрова, Цветелина Петрова и Емил Георгиев – всичките от 11 клас на Финансово стопанската гимназия /ФСГ/ в града. Секретар на общината бе Ралица Николова - също от ФСГ.   

За кратко време те се запознаха с основните задачи, които решава ръководството на общината в управлението на европейските проекти, административните услуги, градоустройството, чистотата,общинската собственост, хуманитарните дейности, международното сътрудничество и най-вече - с планирането на проекто-бюджета за 2019 година.

Участниците в инициативата освен сертификат, получиха от кмета на Монтана Златко Живков туристически раници, оборудвани с термос, малко шалте, шапка и бутилка за вода.