Франция предава челен опит
Франция предава челен опит / netinfo
На четиридневно посещение във Франция замина областният управител на Враца д-р Антонио Георгиев.

Той е избран от Френското посолство в България да бъде част от делегацията на петима областни управители. Цел на посещението е да се обмени информация за с управлението на една френска област, връзките между деконцентрираните държавни структури и териториалните общности, като се обърне специално внимание на използването на структурните фондове.

Посещението започва от Париж и ще продължи в областта Нор-Па-де Кале с централен град Лил. Тази област е частично определена като регион по Цел 1 на политиката на сближаване за период 2000 – 2006 с какъвто статут се ползва и цялата българска територия през програмния период 2007 – 2013 година.

Нашите областни управители ще посетят няколко френски институции: Междуведомствената делегация за благоустройство и конкурентноспособност в Париж, Областната управа и среща с областния управител на Нор-Па де Кале г-н Даниел Канепа, Генералния секретарият на регионалните въпроси, Регионалния областен съвет и Генералния съвет на областта. Предвидено е и практическо запознаване с проекти за благоустройство на териториите, финансирани от структурните фондове на ЕС. Членовете на делегацията са областните управител на Стара Загора, Хасково, Варна, Смолян и Враца.